Kérdésed van? Hívj a +3619018323 számon vagy írj a kapcsolat@topgal.hu címre. (Hé-Pé 8:00 - 16:00)

Hogyan válassz megfelelő méretű iskolatáskát

Egyre több szülő fordul hozzánk tanácsért, hogy a lehető legmegfelelőbb iskolatáskát választhassa gyermekének. A legalapvetőbb kritérium mindig a gyermek magassága, súlya és testalkata, azonban további paramétereket is figyelembe kell venned. Ebben a bejegyzésben megpróbáljuk elmagyarázni iskolatáskáink besorolását az egyes kategóriákba és segítünk a megfelelő modell kiválasztásában.

1

Kifejezetten a legapróbb termetű, 120 cm-nél alacsonyabb elsősöknek terveztük az egyrekeszes BEBE iskolatáskákat, amelyek mindössze 37 cm magasak és térfogatuk legalább a második osztályig megfelelő. Ráadásul a CHI 880 iskolatáskánk megnyerte a csehországi MfDNES magazin fogyasztói tesztjét! Apró elsősödnek azonban a két- vagy háromrekeszes iskolatáskák közül is választhatsz az “Iskolatáskák elsősöknek” oldalon. Ezek a táskák körülbelül 40 cm magasak és súlyuk 0,8-1,2 kilogramm között mozog. Ezen kívül a BEBE iskolatáskákhoz hasonlóan mindkét végükön szabályozható vállpántokkal és mellkasi pánttal is rendelkeznek. Ha megfelelően állítod be ezeket a pántokat, a keskenyebb vállú kisiskolások hátáról sem fog lecsúszni az iskolatáska.

Könnyített ENDY modellünk is alkalmas az apróbb termetű elsősönek. Ezeknek a két rekeszes és mély első zsebbel ellátott iskolatáskáknak a súlya a préselt hátrésznek köszönhetően mindössze 0,8 - 1 kilogramm között mozog. Térfogatuk legalább az általános iskola első három évfolyamában elegendő. Nagyobb méretű és az elsősök számára leguniverzálisabb a COCO modell. Ezek a három rekeszes, nagy első zsebbel rendelkező iskolatáskák még nagyobbak, mint az ENDY iskolatáskák, ezért jóval tovább, akár az egész alsó tagozaton kitartanak és jól ülnek a kisebb termetű gyermekek hátán is.

2

Ez esetben könnyebb dolgod van. A normál és magasabb testalkatú elsősök az iskolatáskák 2. és 3. osztályba kategóriából is válogathatnak. Azok, akik magassága 130 cm körüli vagy a fölött mozog, nyugodtan nézelődhetnek a 4.-5.osztályos kategóriában. Itt 40 cm körüli magasságú, különböző térfogatú és szabású iskolatáskákat találsz. Ezek a hátizsákok nagyobbak, ezért az apróbb gyermekeknek nem annyira megfelelőek, de egy nagyobb termetű elsős nyugodtan hordhatja őket.

3

A 2.-5. osztályos kategóriában főleg az iskolatáskák szabása/térfogata különbözik. Ha második vagy harmadik osztályba keresel új hátizsákot és gyermeked magasabb, nyugodtan nézelődhetsz a 4.-5. osztályos kategóriában is. Dönts bármelyik modell mellett is, biztos lehetsz benne, hogy ezek az iskolatáskák minimum az alsó tagozatra megfelelőek, a 4.-5. osztályos kategóriában található táskák pedig akár a 6. vagy 7. osztályig.

4

Itt is a gyermeked testmagassága legyen a döntő kritérium. A felső tagozattól ajánlott diákhátizsákjaink 45 cm magasak. Nagyobbak, tágasabbak és más a hátrészük kialaktása, ami a kisebb termetű iskolásoknak, például ötödikeseknek, nem feltétlenül megfelelő. Ezért azt ajánljuk, mielőtt eldöntöd, milyen hátizsákot vegyél, mérd le a gyermeked hátát a válla felső részétől a csípője aljáig és ennek alapján ítéld meg, melyik modell lenne a legmegfelelőbb. Tapasztalataink alapján tudjuk, hogy diákhátizsákjaink 150 centiméteres testmagasságtól jól ülnek a gyerekek hátán. A 4.-5. osztályos kategóriában is vannak hátizsákjaink, amik méretüket tekintve megfelelnek a felső tagozat elején. Ilyenek például az ovális első zsebbel ellátott tágas, kétrekeszes MIRA iskolatáskák, praktikus rendszerezővel felosztott középső rekesszel. Még tágasabb a két első zsebbel rendelkező kétrekeszes LYNN modell. Utóbbi akár hetedik osztályig megfelel, ez azonban nagyban függ az iskola/tanítók elvárásaitól is.

5

Méretüket és térfogatukat illetően bármelyik megfelel, azonban tudjuk, hogy ebben a korban már nagyon fontos a hátizsák dizájnja is, ezért újra azt ajánljuk, válogassatok közösen.

A diákhátizsákjaink hatalmas előnye, hogy párnázott és merevített hátrésszel rendelkeznek, ami ritkaságnak számít az adott korcsoportnak szánt legtöbb divathátizsáknál. A felső tagozatos gyerekek és diákok gyakran választanak divatos táskákat vagy hátizsákokat, de kevésbé összpontosítanak a minőségre, valamint arra, hogy ebben a korban fontos odafigyelni a hátgerinc egészséges fejlődésére. Az egészségügyi szempontokra a hátizsák kiválasztásánál elsősorban nekünk, szülőknek kell odafigyelnünk. Ezért is kérdezzük rendszeresen a gyerekeket és diákokat, mi tetszik nekik, milyen színösszeállítású iskolatáskákat szeretnének és ez alapján állítottuk össze az aktuális diákhátizsák kollekciónkat is, ami stílusos, de ugyanakkor anatómiai szempontból és a hát egészséges fejlődését illetően is, ami ebben az életkorban gyakran nagyon hirtelen megy végbe, is megfelel minden követelménynek.

6

Ők is biztosan találnak megfelelő hátizsákot kínálatunkban. Minden diákhátizsákunk hátsó rekeszébe egy párnázott zseb került, ahová a laptop vagy tablet kerülhet. Az idősebb diákoknak ajánljuk a biztonságosan a vállpántok mögé rejtett laptoptartó zsebbel ellátott speciális laptoptáskákat, amivel már nem kell attól tartania, hogy valaki észrevétlenül kiveszi azt a hátizsákból.

Topgal blog

Hírek, érdekességek és hasznos tippek – böngéssz az újdonságok között

Újrahasznosított csomagolás
Újrahasznosított csomagolás

Gondolunk a természetre, ezért csak környezetbarát anyagokat használunk a küldemények csomagolásához.

Elolvasom
Topgal vásárlási utalvány
Topgal vásárlási utalvány

Nem tudod, mivel ajándékozd meg szeretteidet? Tanácstalan vagy, melyik iskolatáska tetszene a legjobban? Van egy tippünk a számodra!

Elolvasom
Termékeink összehasonlítása
Termékeink összehasonlítása

A Topgal iskolatáskák szabásmintáinak összehasonlítása. Nézd meg mi a különbség a dizájnok között.

Elolvasom