Kérdésed van? Hívj a +3619018323 számon vagy írj a kapcsolat@topgal.hu címre. (Hé-Pé 8:00 - 16:00)

Bevizsgált termékek

Idén is ugyanúgy, mint az elmúlt években, bevizsgáltattuk iskolatáskáinkat a zlíni ITC (Institute for testing and Certification) tesztközpontban. Ennek köszönhetően nagy örömünkre megkaptuk a “Cseh minőség” elismerést!

Mi az a “Cseh minőség” program?

A termékek és szolgáltatások minősége a legtöbb embernél a legfontosabb kritérium. Szeretnéd elkerülni a veszélyes és rossz minőségű pszeudomárkák termékeit? Ebben a “Cseh minőség” megjelölés is segíthet Neked. Ez a kormányrendelettel garantált projekt azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet a megbízható márkákra.

A program lényege tehát a minőségi és becsületes márkák elválasztása a többitől. A “Cseh minőség” elismerés megszerzése nem egyszerű. Kizárólag szigorú és független minősítést követően kaphatja meg a gyártó, amit ismételt ellenőrzések során is bizonyítania kell. A vásárlóknak ezért jó útmutatóként szolgál. A program minden minősítése pontosan meghatározott kritériumokkal rendelkezik és a konkrét terméknek vagy szolgáltatásnak négy alapfeltételt kell teljesítenie:

 • A termék átlagon felüli minőségű a hasonló, piacon lévő termékekkel összehasonlítva
 • A minőséget független, akkreditált tesztközpont bizonyítja (megj.: A Topgal esetében ez a zlíni ITC).
 • A minőség betartását rendszeresen ellenőrizni kell - egyszeri minőstés nem elegendő.
 • Ellenőrizni kell a felhasználók elégedettségét is.

Mi mindent tesztelnek az iskolatáskákon?

 • az iskolatáska teherbírását - a vállpántok erősségét a hátizsák 20.000 felemelésével mérik a maximálisan ajánlott terhelés mellett
 • a vállpántok megnyúlását - a teherbírási teszt elvégzése után legfeljebb 15% lehet
 • az iskolatáska súlya - a CHILLI kollekció összes hátizsákja megfelel a maximálisan ajánlott 1200 grammnak az alsó tagozaton és 1400 grammnak a felső tagozaton. Az összes CHILLI iskolatáska súlya legfeljebb 1140 gr.
 • ellenállóképesség az időjárási viszonyokkal szemben - az iskolatáskák esőnek, fagynak voltak kitéve, gyorsan ki lettek szárítva, majd újra le lettek fagyasztva
 • a vállpántok hossza és szélessége - az ajánlott szélesség minimum 40 mm, az ajánlott hossz pedig legfeljebb 700 mm. Az összes tesztelt iskolatáska vállpántja 65 mm széles és 750 mm hosszú, így megfelelnek a szabványoknak.
 • hátrész merevítése - hátrész felszereltsége - borítás és merevítés - nem lehet olyan hely rajta, ami nyomja a hátat.
 • elegendő mennyiségű fényvisszaverő felület használata - A táska elején legalább 70 cm2 fényvisszaverő felületnek, az oldalsó részeken pedig legalább 15 cm2 fényvisszaverő felületnek kellene lennie. Az összes Topgal iskolatáska megfelel ezeknek a feltételeknek.

A tesztelés után a tesztelt terméket összehasonlítják annak tesztelés előtti állapotával. Ellenőrzik a kinézetét, funkcionalitásait és a fém alkatrészeket (hát merevítése és a cipzárak). Az összes tesztelt iskolatáska jelesen megfelelt az ajánlott technikai kritériumoknak!

Teszteljük a felhasznált anyagokat is:

Tudjuk, hogy csak annyira tartós a hátizsák, amenyire a gyártáskor felhasznált anyagok tartósak. Ezért a fent felsoroltak mellett azokat is rendszeresen teszteljük. Ez a teszt a következőkre fókuszál:

 • a fényvisszaverő anyagok fényvisszaverő képessége (kétszeresen meghaladja az ajánlott értékeket)
 • a táskák aljának kialakítására használt TOPDURA anyag – az anyag erősségének tesztelése hajlítással és szakítással normál hőmérsékleten, fagyban és magas hőfokon
 • bélés erőssége - a bélésre felhasznált anyag erősségének vizsgálata szakítással
 • az esővédőre fehasznált anyagok vízhatlanságának vizsgálata
 • szín-kopásállóság szárazon és izzadságban - a hátrész és a vállpántok + táska anyagának tesztelése a nyomtatás technológiáját beleértve
 • a cipzárak erőssége és a cipzárhúzó rögzítése - teljesítjük a tűzoltó-cipőkre vonatkozó szigorú szabványokat is :-)

A tesztelés után a tesztelt terméket összehasonlítják annak tesztelés előtti állapotával. Ellenőrzik a kinézetét, funkcionalitásait és a fém alkatrészeket (hát merevítése és a cipzárak). Az összes tesztelt iskolatáska jelesen megfelelt az ajánlott technikai kritériumoknak!

Topgal blog

Hírek, érdekességek és hasznos tippek – böngéssz az újdonságok között

Újrahasznosított csomagolás
Újrahasznosított csomagolás

Gondolunk a természetre, ezért csak környezetbarát anyagokat használunk a küldemények csomagolásához.

Elolvasom
Topgal vásárlási utalvány
Topgal vásárlási utalvány

Nem tudod, mivel ajándékozd meg szeretteidet? Tanácstalan vagy, melyik iskolatáska tetszene a legjobban? Van egy tippünk a számodra!

Elolvasom
Termékeink összehasonlítása
Termékeink összehasonlítása

A Topgal iskolatáskák szabásmintáinak összehasonlítása. Nézd meg mi a különbség a dizájnok között.

Elolvasom