Hogyan válasszon iskolatáskát?

Hogyan válasszunk iskolatáskát? Mindössze hat kritériumot kell szem előtt tartania.

A szülőknek általában három elvárásuk van az iskolatáska választásakor: tetsszen a gyermeknek, legyen kényelmes és ne károsítsa a gyermek hátát. Az első két ponttal az iskolás is segíthet, de a harmadiknál körültekintőnek kell lennie. Ha egy igazán jó iskolatáskát szeretne választani mely több tanévet is kibír, akkor több kritériumot is figyelembe kell vennie. Tanácsot adunk Önnek, hogy mi mire kell kiváltképp odafigyelni.

Az év 10 hónapjában kell a gyermeknek tanszerek terhét viselnie a hátán

2,5 de akár 10 óra. Akár ennyi időt is eltölthet gyermeke iskolatáskával a hátán hetente. Ha nem megfelelő típust választ, akkor idővel gyermekénél hátfájás vagy egyéb problémák jelentkezhetnek. A kutatások megerősítik, hogy a gyermekek hibás testtartása különösen az általános iskolás kor elején alakulhat ki. Mit tehet az egészségügyi problémák kockázatának minimalizálása érdekében? Az alap a megfelelő iskolatáska kiválasztása

Kemény falú iskolatáska vagy hátizsák?

A Topgalnál egyértelműen az iskolai hátizsákokra szavazunk. A kemény falú táskákhoz képest praktikusabbak, modernebbek, kényelmesebbek, hosszabb élettartamuk van, és több dolog elfér bennük.

Hogyan válasszon ideális iskolatáskát? Erre a 6 dologra összpontosítson

Az ideális iskola táska tiszteletben tartja a gyermeke hátát. Csak így fejlődhet megfelelően a tanuló gerincének: jól illeszkedik a háthoz, kényelmes viselni. Tehát milyen kritériumoknak kell megfelelniük az iskolatáskának?

  • Stabil hátrész - Csak speciális iskolásoknak vagy diákoknak tervezett hátizsákok közül válogasson. Ideálisak az anatómiailag kialakított hátrésszel és párnázott, legalább 4 cm széles szabályozható vállpántokkal rendelkező táskák, melyeket hozzá tud igazítani a gyermek termetéhez a legjobb súlyelosztás érdekében.
  • Súly 1200 vagy 1400 grammig – A szakértők szerint egy megpakolt iskolatáska tömegének nem kellene meghaladnia a gyermek súlyának 10–15%-át. Tehát próbálja meg kiválasztani a legkönnyebb modellt. Korábban érvényben volt egy szabvány Csehországban, amely megkövetelte, hogy az alsó tagozatosoknak szánt táskák maximális súlya 1200 g, a felső tagozatosoknak ajánlottaké pedig maximum 1400 g lehet. A fent említett szabvány már nincs érvényben, a Topgal iskolatáskák és diákhátizsákok teljes mértékben megfelelnek ezeknek a feltételeknek.
  • Jelentős biztonsági felületek - Ne feledje, hogy sötétben egy sofőr a fényvisszaverő tartozékokkal rendelkező gyalogosokat 10x hosszabb ideig látja, mint azok nélkül. Alkalmasak az intenzív jelzőszínek, fényvisszaverő felületek vagy elektromos villogók. Ezeknek köszönhetően biztos lehet benne hogy a gyermeke még rossz látási viszonyok esetén is jól látható lesz. A Zlíni ITC vizsgálati és tanúsítási intézményben független tesztjei szerint a Topgal iskolatáskák 4× meghaladják a fényvisszaverő felületekkel szemben támasztott elvárásokat!
  • A funkcionalitást és a minőséget igazoló tanúsítvány - A vásárlás során győződjön meg arról, hogy a hátizsákot független teszteknek vetették alá. Ellenkező esetben a gyártó a teherbíró képességről, tartósságról, felhasznált anyagokról szinte bármit állíthat. Egy bevizsgálás tanúsítja, hogy a termék megfelel az alapvető biztonsági és egészségügyi követelményeknek, és nem károsítja gyermeke egészségét. A Topgal termékeket Csehországban a Zlíni ITC vizsgálati és tanúsítási intézményben tesztelték.
  • Elegendő számú rekesz és zseb - Az iskolatáskáknak és diákhátizsákoknak elegendő tárhelyet kell biztosítaniuk. Az erős és vízálló aljzat, palackzseb, egy kellően széles fogantyú a hátizsák hordozásához nagy előnyt jelenthet. Ezek az elemek jelentősen javítják a hátizsák használhatóságát és funkcionalitását.
  • Hátizsák kialakítása - A dizájn gyakran az első dolog, amit a vásárló figyelembe vesz a válogatásnál. Természetesen a stílus és a kialakítás fontos, de nem a leglényegesebb szempont. Érdemes nem az aktuális trendeknek megfelelő táskát vásárolni. Egy kedvenc mesefigurával vagy sorozathőssel díszített iskolatáska a vásárlás pillanatában jó ötletnek tűnik, de tapasztalatunk szerint a gyermek hamar megunja.

Az iskola táska nagyobb, mint a gyermek? Vigyázzon, hogy ne terhelje túl a iskolásának hátát

Találkozott már olyan gyerekkel az utcán, melynek nagyobb a táskája, mint a nyaralós bőröndje? A túlterhelés, a túlzottan lazára állított pántokkal együtt, a hátizsák hordozásának egyik leggyakoribb hibája. Ezért ügyeljen arra, hogy olyan szabású táskát válasszon gyermekének, amely illik a testalkatához. Az iskola táska ne legyen a vállaknál szélesebb, a teteje emelkedjen a vállvonal felé, és az alsó rész ne lógjon a csípővonal alá. Ha gyermeknek a térdhajlatáig lóg a táskája, valami egyértelműen nincs rendben.

Mindig a gyermek életkorára és magassága való tekintettel válasszon

A választás során mindig vegye figyelembe, hogy milyen idős és milyen magas a gyermeke. Például egy 120 cm-es magasságú elsős számára alkalmasabb egy kb. 37 cm magas kisebb termetű gyermekeknek tervezett táska.

Az iskolatáska választását oldja közösen gyermekével

A legjobb ha gyermekét is beavatja az ideális iskolatáska kiválasztásába. Végtére ő foga viselni nap mint nap. Ha az iskolatáskát úgy választja ki, hogy gyermekével nem egyezteti a táska dizájnjával és funkcionalitásával kapcsolatos elvárásait, fölöslegesen kockáztatja azt, hogy a táska nem fog neki tetszeni. A válogatás során magyarázza el, hogy például miért fontos az anatómiai hátrész a széles vállpántok, vagy a fényvisszaverő felületek, a gyermeke pedig segíthet kiválasztani dizájnt.

TIPP: Nem akarja, hogy gyermeke a közös válogatás miatt elveszítse a meglepetés örömét? Készítsen az ajándékba adott táskába meglepetést, például tolltartót a tásk8val azonos dizájnban.

Már tudja, hogy mit várjon el egy iskolatáskától? Tekintse meg könnyű, tartós Topgal iskolatáskáinkat, melyeket örömmel visel majd gyermeke.

TOPGAL termékek

Topgal a Facebook-on