Kérdésed van? Hívj a +3619018323 számon vagy írj a kapcsolat@topgal.hu címre. (Hé-Pé 8:00 - 16:00)

Hogyan válassz iskolatáskát?

Topgal | 18.07.2019 in BLOG

A 6 legfontosabb dolog az iskolatáska kiválasztánál

Az ideális iskolatáska igazodik a gyermek hátgerincéhez, amely ennek köszönhetően megfelelően fejlődhet. Milyen kritériumoknak kell tehát megfelelnie a megfelelő iskolatáskának?

1

Stabil hátrész

A megfelelő támaszték nélküli túrahátizsákokat egyenesen zárd ki a válogatásból. Az iskolások és a diákok számára a speciális iskolatáskák vagy diákhátizsákok a legmegfelelőbbek. Ezek anatómiailag kialakított hátrésszel, állítható mellkaspánttal és párnázott, legalább 4 cm széles szabályozható vállpántokkal rendelkeznek.

2

Táska súlya

A szakértők szerint az iskolatáska súlya nem haladhatja meg a gyermek súlyának 10-15%-át. A könnyű iskolatáska az alap, de a tartalmára is gondolni kell. Korábban Csehországban érvényben volt egy szabvány, amely 1200 grammos maximális súlyt írt elő az alsótagozatos aktatáskák és hátizsákok esetében és 1400 grammot a felsőtagozaton. Bár ez a szabály már nem érvényes, a Topgal iskolatáskák még mindig teljesítik ezeket a feltételeket.

3

Jól látható fényvisszaverő elemek

Élénk és ragyogó színek, fényvisszaverő elemek vagy akár egy villogó. Ez a kombináció biztosítja, hogy gyermeked még kedvezőtlen fényviszonyok mellett is jól látható legyen. Gondoljunk arra, hogy sötétben a járművezető tízszer nagyobb távolságból látja a fényvisszaverő kiegészítőkkel rendelkező gyalogosokat, mint anélkül. A zlíni ITC vizsgálati és tanúsítási intézmény független tesztjei szerint a Topgal iskolatáskák a fényvisszaverő anyagokra vonatkozó szabványt kétszeresen meghaladják!

4

Tanúsítvány

A gyártó bármit mondhat a terhelhetőségről, a tartósságról vagy az alkalmazott anyagokról. Ne vásárolj zsákbamacskát és győződj meg róla, hogy az iskolatáskát független tesztelésnek vetették alá. Egy bevizsgálás tanúsítja, hogy a termék megfelel az alapvető biztonsági és egészségügyi követelményeknek és nem károsítja gyermeked egészségét.

A Topgal iskolatáskák megfelelnek a cseh minőségi tanúsítványnak.

5

Tárhely

Az iskolatáskának elegendő zsebbel és rekesszel kell rendelkeznie a tanszerek részére, valamint kisebb zsebekkel az apróságok, vagy az uzsonna számára. Részét kell, hogy képezze egy elkülönített palackzseb és az erős vízálló alljzat. A Topgal iskolatáskák mindezen jellemzőknek megfelelnek.

6

A hátizsák kialakítása

A gyermekek számára a dizájn kulcsfontosságú. Ezért tanácsunk a következő: szűrd ki azokat a hátizsákokat, amelyek megfelelnek a biztonsági és egészségügyi követelményeknek, majd hagyja, hogy a gyerekek ezek közül válasszanak. A végfelhasználók a gyerekek, akik az iskolatáskát minden nap a hátukon hordják. Nagyon fontos, hogy elnyerje tetszésüket. Tapasztalatból tudjuk, hogy nem érdemes követni az aktuális trendeket. A kedvenc mesefigurák és sorozathősök gyakran váltakoznak, viszont egy minőségi iskolatáskát legalább három évig hordhatnak a gyerekek.

Dizájn, kényelem és egészséges hát. Három tényező, amelyeket a hátizsáknak teljesítenie kell. A harmadik a legfontosabb. Választani egy minőségi iskolatáská, ami hosszú ideig kitart és kíméli a hátat, nem könnyű feladat. Fordulj hozzánk a kapcsolat@topgal.hu címen, örömmel nyújtunk tanácsot, hogy a választás során mire érdemes odafigyelned.

A gyermekek háta és a tanszerek ostroma

2,5 óra vagy akár 10 óra, 10 hónapon keresztül. Ennyi ideig hordja a hét folyamán egy iskolás az iskolatáskát a hátán. Ha pedig nem a megfelelőt választja, akkor egy idő után hátfájással vagy egyéb panaszokkal fog küzdeni. A jó hátizsák nem teljesíti a funkcióját 100%-ban, ha nem illeszkedik megfelelően a háton. A mozgás kéz a kézben jár a megfelelő hátizsákkal, ezért gondolj arra, hogy ellensúlyozd a hosszú ideig tartó iskolapadban ülést.

Előzd meg a potyogó könnyeket és avasd be gyermekedet az iskolatáskák gondosan szűrt választékába. Ha aktívan részt vesz a válogatásban, szívesebben elfogadja, mint ha viselni kényszerülne a táskát. Feltétlenül magyarázd el gyermekednek, hogy miért fontosak a biztonsági elemek, vagy a széles pántok és a mellkaspánt, de a mintát bízd rájuk.