Hogyan válasszunk megfelelő iskolatáskát elsősöknek?

Minden családban rendkívül nagy változásokat eredményez, ha a gyermek eléri az iskolás kort. A teljesen új időszak beköszöntével a szülőnek számos dologra kell odafigyelnie: többek között meg kell találnia azt az iskolatáskát, mely nemcsak eleget tesz minden szükséges elvárásnak, de még az iskolakezdő gyermek tetszését is elnyeri.

Milyen a jó iskolatáska?

Az elsős iskolatáska kiválasztása nem könnyű feladat. Fontos, hogy viselése a gyermek egészségének semmilyen formában ne ártson, kényelmes és könnyű legyen, továbbá megfeleljen az alábbi kritériumoknak:

Fontos, hogy gyermekének megfelelő méretű iskolatáskát válasszon. Az ideális méretű táska nem szélesebb a gyermeknél, alja a csípő felett helyezkedik el, teteje pedig nem ér túl a tarkón.

Iskolatáska anatómiai hátrész

A gyermekkori váll- és hátfájás legfőbb oka az esetek többségében vagy a túl nehéz, vagy a nem megfelelő iskolatáska cipelése. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy a választott hátizsák ergonomikusan kialakított hátrésszel rendelkezzen. A gerincoszlophoz igazodó hátfal minden oldalról megtámasztja a gerincet, így megakadályozza gyermekét, hogy görnyedt testtartást vegyen fel.

Előnyös, hogy a hátrész légáteresztő anyagból készül, hiszen így a gyermek háta kevésbé izzad meg a táska viselése alkalmával.

Az iskolatáska két vállra akasztható legyen. Vállpántjai legyenek szélesek, párnázottak és állítható hosszúságúak.

A hátitáska több rekesszel bírjon. A belsejében kialakított rekeszek segítik a gyermek könyveinek és füzeteinek szeparált elhelyezését, emellett a súlyt egyenletes eloszlatva pakolhatjuk. Az iskolatáska külső felén jó, ha megtalálhatóak extra rekeszek, melyekben a gyermek apróbb holmijai, innivalója kaphatnak helyet.

A gyermek biztonsága érdekében érdemes olyan iskolatáskát választani, mely rendelkezik fényvisszaverő felülettel. Ennek segítségével a rossz látási viszonyok esetén is láthatóvá válik gyermeke az autósok számára.

Ha Ön is a legjobb táskát keresi gyermekének, akkor mindenképpen nézzen körül kínálatunkban. A kínálatunkban elérhető, minőségi TOPGAL iskolatáska elsősöknek és alsósoknak fent felsorolt pontoknak teljes egészében megfelelnek. Így ha webáruházunkban vásárol, biztos lehet abban, hogy a legmegfelelőbb táskát választotta gyermekének.

Üljenek le a számítógép elé együtt, és válasszák ki a gyermeknek leginkább tetsző színekkel és mintázattal ellátott darabot.

Böngésszen a legjobb modellek között az elsősöknek való iskolatáska kínálatunkban!


TOPGAL termékek

Topgal a Facebook-on