Kérdésed van? Hívj a +3619018323 számon vagy írj a kapcsolat@topgal.hu címre. (Hé-Pé 8:00 - 16:00)

Iskolatáska tisztítása

Topgal | 20.02.2021 in BLOG

A Topgal iskolatáska és diákhátizsákkarbantartása nem tudomány. Ennek bizonyítékaként van egy oktatóvideónk a táskák sérülésmentes karbantartásáról. A videó alatt megtalálhatók a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok.

Videós útmutató - a táska karbantartása és tisztítása

A vásárlók leggyakrabban feltett kérdései

avagy 6 tipp, hogy a táskák újszerűek maradjanak.

1

Hogyan tisztítsuk az iskolatáskát

A Topgal táskák tisztítását szappanos vízzel, puha szivaccsal vagy puhább kefével javasoljuk. Nyissa ki az összes cipzárat, hagyja, hogy a víz szabadon csöpögjön a zsebekből, és a táska lassan száradjon meg a levegőn.

FIGYELEM - a táskát NEM rakjuk szárítógépbe.

2

Hogyan mossuk az iskolatáskát mosógépben

A gépi mosást egyszerűen nem javasoljuk. Ha bármi történne a táskával (beszorulna a mosógépbe, kopást szenved a minta, fényvisszaverő elemek stb.), a garancia nem terjed ki erre a sérülésre.

Viszont több anyuka azt írja nekünk, hogy a táskát mosógépben mossa és az sértetlenül megússza a mosást. Ha vállalja a kockázatot, használja a kézi mosás/kímélő programot, lehetőleg minimális csavarással vagy csavarás nélkül. Ezután hagyja, hogy a víz szabadon lecsöpögjön. Mosás előtt távolítsa el a hátrész merevítőt. A biztonság kedvéért készítsen róla egy képet, hogy mosás után megfelelően tudja a merevítőt visszatenni a táskába.

3

Hogyan lehet meghosszabbítani a táska élettartamát

Száradás után újra kezelheti a táskát impregnáló spray-vel. Nemcsak a táska élettartamát, hanem a vízállóságát is meghosszabbítja. A cipzárak élettartamát és működését úgy biztosíthatja, ha puha, száraz fogkefével (a legjobb a puha fogkefe) enyhén és nyomás nélkül tisztítja őket.

4

Hogyan tisztítsuk a tolltartót

A tolltartókat semmiképpen ne mossuk ki! Papírral vannak megerősítve, a mosógépben való mosás eldeformálná őket, és nem lennének újra használhatóak. Ezért ismét javasoljuk a szappanos víz és egy jól kicsavart szivacs használatát.

5

Mit tegyünk a kellemetlen szagok ellen

Ha olyan kincset talált a táskában, amely maradandó szagnyomot hagyott, a táskát megfelelő tisztítószerekkel kell megtisztítania - lásd a 2. sz. bekezdést. Ha a szagmegmarad a szárítás után is, érdemes kipróbálni a nagyi tanácsát és szódabikarbónát alkalmazni. A foltot szódabikarbónával finoman megszórjuk és hagyjuk hatni. Használhat helyette fehér ecetet is. Természetesen ki lehet próbálni a textilekhez való speciális szageltávolító szereket is. Javasoljuk, hogy először a táska anyagának egy kevésbé látható részén próbálja ki, hogy lássa, nem okoz-e foltot.

6

Hová kerül a táska a vakáció idején

Javasoljuk, hogy a tanév végén alaposan ellenőrizze a táskát, hogy szeptemberben ne érje váratlan meglepetés. A vakáció idején, amikor a gyerekek nem használják a táskát, annak tárolása száraz és sötét helyen, a közvetlen napfénytől védve a legmegfelelőbb. Így megelőzhető a színek fakulása.